SEJKOT prvně na Sedmičce

DERNISÁŽ ... 22. 11. 2022, 18-22 hodin.

Co můžete očekávat? Je to poslední šance pro všechny, kteří chtěli přijít na vernisáž a z nějakého důvodu to nevyšlo, ale i pro ty, se kterými jsem nemohl na slavnostním otevření výstavy pohovořit déle a ve větším klidu. Na ukázku přinesu sběratelská portfolia, která jsou jinak k vidění jen u mne v ateliéru. Zájemci si budou moci případně rovnou odnést i nějaké drobné dílo. Vánoce už se blíží. Udělejte (si) radost ... :)

 

Na výstavě jsou práce z let 1989 až 2022, které vznikaly v ateliéru na Praze 7. Ačkoli jsem vystavoval po celém světě v mnoha galeriích, toto je má první samostatná výstava na Praze 7. (Nepočítám kolektivní výstavu ve Veletržním paláci Národní galerie k 30. výročí Listopadu 1989.) Jde o malý autorský výběr. Co je málé, to je milé, říká se. Salón Koncept Letná se sídlem v Bubenči mi nabídl tu krásnou možnost po vzoru "Pařížského salónu". S majitelem jsem se potkal prvně v Paříži, když jsem tam vystavoval a on tam žil. Uprchlík ze socialistického ráje v pekle kapitalismu. Petr K ... :))

 

Zvažuji vytvoření speciálního sběratelského portfolia (mimo 7 řadových Portfolií I. - VII., viz PŘÍBĚH PORTFOLIÍ https://www.sejkot.com/detail_news.php?id=50 po vzoru kabinetů anglických gentlemanů, kam neměly přístup ženy, ač se jich obsah dost často převelice týkal, viz např. archeologické vykopávky z Pompejí. Zda mimořádné "PORTFOLIO English Gentlemans Cabinet" vznikne, bude rovněž tak trochu záležet i na Vás.

 

Koncept bude k vidění pouze v tento den v Salónu Koncept - Letná ... :)))

 

Těším se na shledanou!                                     Roman Sejkot, Praha 7