3 ... 2 ... 1 ... START !

 

16.9.2010, 13:00 - 15:00. Tak praví hvězdy ústy astroložky ... "Hvězdy, nelžou, Bobo!"

 

Jsem v situaci psaní úvodního projevu. Prvního a posledního virtuálního projevu

k zahájení provozu vlastních webových sttránek. Nevím co napsat. Vše už bylo řečeno a další informace sdělím později. Jaké? Zaujaté, neobjektivní, nevyvážené. Budou to necenzurované zprávy Romana Sejkota. Budu psát o tom, co se děje

ve světě fotografie, o technice, o výtvarnu a neodpustím si ani drby.

 

Nechci obsáhnout ani všechny české výstavy, ani všechny světové technické novinky. Naopak. Máme 20 let svobodu a můžeme si vybírat. Nabídka je tak ohromná, že se ze mne stal mlsný kocour, kterého dostat z jeho pelíšku do galerie je problém. Třeba DOX s výstavou Jana Kaplického mám co by kamenem dohodil, ale skoro jsem ji nestihl. Dobrá výstava o práci mimořádného člověka.

 

15.9.2010 v Palace Cinemas v Praze firma FUJIFILM předváděla divy ve 3D fotografii. Tisk, projekci, 3D TV. Praha v Carolinu hostí od 16.9.2010 výstavu World Press Photo 2010 jako klenot světové novinářské fotografie. V pondělí 20.9.2010 ve 4h odjíždím na výstavu Photokina 2010. Jedno místo v autě mám ještě volné. Chci napsat článek o současnosti a budoucnosti 2D a 3D fotografie. Napsat zprávu o desítkách doprovodných výstav nestihnu, to je na knihu. Pojeďte se mnou!

 

Bude o čem psát, úvodníku netřeba se bát ... :-))

                                                                                          Roman Sejkot, 16.9.2010