Pøedešlé  1  2  3 Následující
PARIS PHOTO 2010

 

PARIS PHOTO je komerèní veletrh s umìleckou fotografií. Fascinující a pro každého jinak.

PARIS PHOTO je fotografický veletrh, na kterém pøední privátní galeristé z celého svìta prodávají fotografie. Koná se jednou za rok v Paøíži v podzemí paláce Louvre zvaném Carrousel du Louvre. Kdo ve svìtì prodeje umìlecké fotografe nìco znamená, ten nesmí v Paøíži chybìt. Kromì stovky svìtoznámých fotogalerií letos na PARIS PHOTO prodávalo své nejlepší fotografické knihy 20 pøedních svìtových vydavatelù. Byl mezi nimi také Kant (Karel Kerlický) a Torst (Viktor Stoilov).

 

1. Veletrh trval jen 4 dny (18. - 21.11.2010) a od prvního dne se opravdu prodávalo. Co a za kolik, to uvádím dále s tím, že hranice se volnì prolínají. 

Nic neplatí absolutnì a výjimky potvrzují pravidla.

 

2. Ceny souèasných žijících mladých neznámých autorù zaèínají na 1.000,- EUR.

 

3. Ceny žijících klasikù se pohybuji kolem 10.000,- EUR.

 

4. Ceny mrtvých klasikù je pohybují v øádu desítek tisíc EUR.

 

5. Nejdražší fotografii, kterou jsem mezi tisíci jiných vystavených zazanamenal, byla fotografie Jaroslava Rösslera za 100.000,- EUR.

 

6. Nìkteøí galeristé neuvádìjí ceny a sdìlují je pouze na vyžádání, takže je možné, že jsem vidìl fotografii ještì dražší, ale nevìdìl jsem o tom.

 

7. Nìkteøí galeristé nevystavují všechny fotografie, ale mají ty nejlepší kousky schované pro seriózní a movité klienty.

 

                                                                    1/3