Pøedešlé  1  2 Následující
I AM PHOTOKINA

 

Photokina je opeèovávaný drahokam. Má nadšené obdivovatele i zhrzené protivníky. Tak je to správnì.

Kdo nikdy nebyl na nejvìtším fotografickém veletrhu Photokina v nìmeckém Kolínì nad Rýnem, vzdáleném od Prahy jen 600km, nikdy nepochopí jedineèného ducha Photokiny, který je geniální ve spojení technického "hardware" s umìleckým "software" (100 doprovodných výstav). Když tvùrce øeší zásadní otázky "co"(obsah) a "jak"(forma), staèí zajet do Cologne jako do Mekky a odpovìdí se doèká. Osobnì doporuèuji vzít si dovolenou a setrvat celý týden, vstøebat atmosféru 2000 let starého mìsta, velkého mìsta, velké øeky, velké tolerance a velkých vizí.

 

O èem byla Photokina 2010?

 

1. O úpadku technologie zvané film. FUJIFILM v roce 2008 jako jediná globální firma ještì držela plnou nabídku všech filmù. FUJIFILM  v roce 2010 udržuje Complete Film Lineup v poètu 15 druhù filmù.

 

2. O revoluci technologie zvané 3D photography. FUJIFILM v roce 2008 jako jediná globální firma pøedstavila prototyp 3D fotoaparátu a 3D rámeèku. FUJIFILM v roce 2010 jako jediná prezentuje druhou verzi svého 3D fotoaparátu, možnost prohlížení na všech 3D TV, 3D lentikulární tisk v malém minilabu a možnost 3D projekce datovými projektory.

 

3. O evoluci technologie zvané èip. Svìtoznámé firmy (Nikon atd.) se pøedhánìly, kdo má lepší èip, lepší objektiv, lepší softwarové zpracování, lepší ceny atd.

 

4. O záchranì technologie zvané tisk. Všechny firmy se úpornì snaží pøesvìdèit kohokoliv, že printy mají ještì smysl.

 

                                                                   1 / 2