JIŘÍ BALVÍN, ZEMANOVA OPICE?

Besser, Hanáková, Balvín...

 

Miloš Zeman prý před pár lety řekl Pavlu Dostálovi, že post ministra kultury může zastávat i cvičená opice. Pavel Dostál byl ve vládě Miloše Zemana cvičenou opicí.

 

Postavení cvičené opice měl v protikorupční vládě Petra Nečase bývalý zubař a bývalý komunista Jiří Besser, který pozapomenul na vilu na Floridě, a proto musel z vlády ven. Po něm se chopila moci nad českou kulturou vychovatelka a učitelka ZŠ Alena Hanáková. Na její diletantský vpád do Národního divadla v září 2012 se bude ještě dlouho vzpomínat.

 

Prozatimní vládní hybrid Zeman-Rusnok si za "cvičenou opici na kultuře" vybral Jiřiho Balvína, bývalého prozatímního a rychle odvolaného ředitele ČT, nástupce po nechvalně známé "bobovizi" Jany Bobošíkové. Proč má Jiří Balvín potřebu být cvičenou opicí, když dobře ví, že tato vláda bude jen dočasná, stejně jako "Prozatímní vláda" v roce 1917 v Rusku. Pak nastal rudý socialismus, což zde snad nehrozí, ale vláda, ve které jsou 4 bývalí komunisté ze 14 ministrů, už obavy vzbuzuje.

 

Besser, Hanáková, Balvín. Svatá Trojice to není, ale mohu se mýlit. Třeba je pan Jiří Balvín součástí nového, spravedlivého a nezkorumpovaného řádu. Doufám, jako už mnohokrát v minulých 23 letech. Pane ministře Balvíne, držím Vám palce.                                           Roman Sejkot, 10.7.2013

 

Foto Roman Sejkot : Jiří Balvín, Hynek Chudárek, Robert Rosenberg.