Pøedešlé  1  2 Následující
SMRT ZVYUJE CENU AUTORA

 

Políbila mne Smrt. Lehce, mile. Objala mne a po minutce pustila. Dkuji. Váím si toho...

Do vernisáe výstavy "SEJKOTCOM & faceback" na Novomstské radnici v Praze zbývají pesn 2 týdny. Pipravuji si svou první posmrtnou výstavu? Píši text pozvánky na vernisá. "Zahájení výstavy dne 8.2.2011 v 18h bude pítomen autor Roman Sejkot. Bude pítomen?

 

5.1.2011 na besed "Veer s fotografem", zaznamenané v HD, mi moderátor Jií Heller na závr popál, aby se ceny mých fotografií v následujícím roce zdesateronásobily. Odpovdl jsem, e to by se stalo jen v pípad mé smrti. Replika pítomné diváky pobavila, ale m v tu chvíli zamrazilo. Zvýšení cen bych si pál, ale umít nechci.

 

Výstava "SEJKOTCOM" je o nezadritelném a samovolném šíení díla v prostedí virtuálního internetu. Výstava "SEJKOTCOM" v gotických zdech Novomstské radnice v Praze nabízí kvalitu reálného originálu v protikladu k virtuální kvalit WWW. Realita je nesrovnatelná s virtualitou a tko íci, kde bude WWW za dalších 25 let. Ovládne WWW náš solární systém díve, ne lidé? Ano. Internet je jako voda, která si cestu vdycky najde. A kdy voda odejde, zstávají stopy, zdánliv vyschlá íní koryta, která opt vedou k pramenm, kterých mohou být tisíce. Chtlo by se tém vit, e WWW je pevnjší kamene. Ano. Vdy vznikl jako válený produkt protijaderné globální obrany proti ztrátám informací. Jestli existují mimozemšané, uvidí mé obrazy díky WWW. Stejn Bh. Budou pak ješt potebovat jejich reálnou papírovou pedlohu? Nebudou u jim stait jen virtuální obrazy? Stejn tak te vnímáme do kamene zaznamenané tisíce let staré obrazy a neznáme reálnou pedlohu. Informace a nosi informace, to je nekonený dialog lidstva s entropií v bitv s chaosem. WWW je dobrý nosi informací. Díky Bohu... :-)

 

                                                                    1/2